Asieldier van de Week

Regelmatig wachten er in De Dierenstee wat schuwere katten op een thuis. Het gaat dan meestal om katten die niet goed gesocialiseerd zijn, bijvoorbeeld omdat ze als vondeling de opvang binnenkwamen en zeer waarschijnlijk nooit een thuis hebben gehad of na jarenlang op straat te hebben geleefd vervreemd zijn geraakt van mensen. Soms zijn katten dermate verwilderd dat ze niet meer herplaatst kunnen worden en dan wordt hen de vrijheid teruggegeven op de locatie waar ze zijn gevonden. Gelukkig is het merendeel van de schuwe vondelingen gewoon plaatsbaar.

Op dit moment wonen er vijf poezen, Mulan, Minnie, Clara, Jasmin en Belle, en één kater, Ringo, in De Dierenstee die voor hun komst naar het opvangcentrum in en rond een stal leefden. Allemaal zijn ze tussen de één en anderhalf jaar oud en hebben ze tot nu toe weinig (direct) contact met mensen gehad. Het zestal vindt het dan ook spannend als je hen benadert en aaien lukt bij de meesten nog niet. De toekomstige baas van deze leuke katten moet zich dus realiseren dat de socialisatie veel tijd kost en dat deze katten niet direct bij je op schoot kruipen. Wat schuwe katten wel enorm kan helpen, is de aanwezigheid van een sociale soortgenoot. Daarom is het een vereiste dat Ringo en zijn ‘zussen’ bij een andere kat terechtkomen waar ze het sociale gedrag van af kunnen kijken. Een kat van het andere geslacht welteverstaan, dus de poezen worden alleen bij een kater geplaatst.

Wie een rustige plek heeft voor een van deze katten en een speelmaatje zoekt voor zijn of haar kater, kan contact opnemen met De Dierenstee.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee 
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur